top of page

Vaser: Raspoloženje u timu je odlično

Frederik Vaser, novi šef Ferarija, kaže da je raspoloženje u timu pred početak nove sezone odlično.

Photo: Formula 1

Predsezonski test u Bahreinu je završen i uskoro nas očekuje prva trka sezone 2023. na istom mestu. Ferarijevi vozači Lekler i Sainc na testu su odvezli 416 krugova bez ikakvih problema, i premda vremena koja su ostvarivali nisu bila na nivou Red Bula, u italijanskom timu su zadovoljni testiranjem. Pred početak sezone novi šef Ferarija Frederik Vaser kaže da je raspoloženje u timu odlično, i da su svi spremni za početak duge i naporne sezone.


"Iza nas su tri dana veoma intenzivnog rada za sve u timu. Testirali smo mnogo toga na bolidu i nismo previše vodili računa o vremenima, niti smo gledali šta drugi rade – bili smo fokusirani isključivo na sebe i na naš program. Ono što mogu da kažem jeste da je raspoloženje u timu posle testa odlično, potpuno smo spremni za početak duge i naporne sezone", rekao je Vaser.


On je istakao da je cilj testa bio "sakupiti" što više kilometara i informacija, dodavši da proces upoznavanja sa bolidom još traje, ali da su performanse tu. "Osnovni cilj bio je preći što više kilometara, i u tome smo uspeli. Još smo u procesu upoznavanja bolida ali me raduje što su performanse već sada prisutne, iako je još uvek prerano za donošenje nekih čvrstih zaključaka", rekao je Vaser posle testiranja u Bahreinu.

57 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page