top of page

Vaser: Sainc je prestrogo kažnjen

Frederik Vaser kaže da je kazna za Sainca u Melburnu prestroga i da nije pravedna - Ferari je tražio ponovno razmatranje slučaja.

Photo: Formula 1

Karlos Sainc je na trci u Melburnu imao kontakt sa Alonosm, koji se zatim izvrteo na stazi. Direkcija trke je Sainca kaznila sa pet sekundi za izazivanje incidenta. Ferarijev šef frederik Vaser kaže da su sudije u Australiji morale da saslušaju Sainca prije nego što je dobio kaznu koja ga je izbacila iz kruga osvajača poena. On je potvrdio i da je Ferari tražio ponovno razmatranje incidenta.


"Karlos je imao veoma dobru trku – nije imao sreće sa prvom crvenom zastavom i tajmingom odlaska u boks, ali je ipak došao blizu podijuma. Kazna za incident je izuzetno stroga i nepravedna. Može se sad satima raspravljati o tome i gledišta će biti različita, ali mislim da su sudije morale makar da razgovaraju sa njim. Trebalo im je skoro 30 krugova da odluče da li je Alonso bio na startnoj poziciji ili ne, a Karlosa su kaznili za pet sekundi", rekao je Vaser.


Ferari je tražio ponovno razmatranje Saincove kazne – da bi to bilo moguće, bilo je potrebno predstaviti nov i značajan dokaz u slučaju. Vaser nije precizirao kakav novi dokaz Ferari ima, samo je rekao da imaju "svoj argument".


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page