top of page

Vaser: Šesto mesto nam mnogo znači

Frederik Vaser, šef Alfa Romea, kaže da osvajanje šestog mesta u konstruktorskom šampionatu, i novac koji to donosi, mnogo znači timu.

Alfa Romeo je do poslednje trke bio u borbi sa Aston Martinom za šestu poziciju u šampionatu konstruktora. Na kraju je osvojeno šesto mesto, sa istim brojem poena kao i konkurent, ali su imali bolji pojedinačni plasman tokom sezone – peto mesto Botasa u Imoli. Procena je da osvajanje tog šestog mesta donosi dodatnih 10 do 12 miliona dolara timu, što će prema rečima šefa tima Vasera, pomoći da dostignu limit budžeta za sledeću sezonu.


"Sjajno je što smo šesti, novac koji će to doneti mnogo će značiti za sledeću sezonu. To je odličan podsticaj za ceo tim, i najbolji način da lepo provedemo zimsku pauzu, pošto će svi biti pozitivno raspoloženi. Lepo je što smo uspeli da nadmašimo Aston Martin i u sportskom smislu, a novac će pomoći da budemo blizu limita budžeta za sledeću sezonu. To ove godine nismo ostvarili", rekao je Vaser.


Dodao je da je tim odlično odreagovao strateški u Abu Dabiju, što je i donelo šesto mesto u šampionatu. "Da smo imali samo malo bolje kvalifikacije, mogli smo i sami do poena. Ovako, nismo imali drugi izbor nego da kontrolišemo situaciju strateški, i uradili smo to sasvim dobro. Bio sam opušten sve do Hamiltonovog odustajanja, jer su tada oba Astona napredovala za jednu poziciju. Poslednjih nekoliko krugova sam navijao za Rikarda, i bilo bi sve drugačije da je Fetel uspeo da ga prestigne", rekao je Vaser.

39 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page