top of page

Vauls: Alonso je "kriv" za uspeh Aston Martina

Džejms Vauls, novi šef Viliamsa, smatra da je Fernando Alonso glavni razlog zašto je Aston Martin tako dobar na startu sezone.

Photo: Formula 1

Aston Martin je imao dobre rezultate na predsezonskom testu, koje je samo potvrdio na prvoj trci sezone, kada je Alonso osvojio treće mesto, ostavivši iza sebe i Ferari i Mercedes. Džejms Vauls, novi šef Viliamsa, smatra da je za uspeh Aston Martina najzaslužniji upravo Alonso, koji je uspeo da naporan rad tima tokom zimske pauze pretvori u odličan rezultat na prvoj trci.


"Aston Martin je pre svega uradio odličan posao tokom pauze, napravili su ogroman iskorak napred, sve sto su investirali za sada se isplaćuje. Ali to ne bi bilo dovoljno da nemaju vanserijskog vozača - mislim na Alonsa, iako je i Strol bio dobar na prvoj trci, pogotovo kada se zna da je vozio povređen. Alonso je doneo iskustvo u tim, on zna kako je pobeđuje, kako se osvajaju titule, i mislim da je jedan od većih "krivaca" za trenutni uspeh Aston Martina", rekao je Vauls.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
121 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page