top of page

Vauls: Ferari će biti bolji u Brazilu

Džejms Vauls, glavni strateg Mercedesa, smatra da će Ferari na trci u Brazilu biti mnogo opasniji nego što je to bio slučaj u Meksiku.

Photo: Formula 1

Ferari u Meksiku nije imao tempo ni brzinu da se nosi sa unapređenim Mercedesom, pa su vozači nemačkog tima osvojili drugo i četvrto mesto, a Sainc i Lekler su bili peti i šesti, sa velikim zaostatkom. Mercedes je smanjio prednost Ferarija u šampionatu konstruktora na 40 poena, tako da na dve trke do kraja sezone, plus sprint u Brazilu, nije sigurno ko će biti drugi. Mercedesov glavni strateg Džejms Vauls očekuje da će Ferari u Brazilu ipak biti na višem nivou.

"Ferari neće biti tako daleko od nas kao što su bili u Meksiku. Siguran sam da će u Brazilu i Abu Dabiju biti bliže, i očekujem neizvesnu borbu sa njima. Mi smo doneli nadogradnje u Ameriku, ali tamo nisu najbolje funkcionisale, dok je u Meksiku bilo drugačije. Pored toga, mi smo kompetitivni na stazama gde treba mnogo prijanjanja. U Brazilu će biti druga priča, Ferari će sigurno biti brži, ali mislim da se sada možemo boriti sa njima, za razliku od početka ili sredine sezone", rekao je Vauls.


Dodao je da 40 poena prednosti koliko Ferari ima jeste mnogo, ali da se neće predati. "Dokle god postoji šansa, borićemo se. 40 poena razlike jeste mnogo, moramo sve savršeno da odradimo i pri tome da se nadamo da će nam pružiti neku priliku da ih stignemo. Kako god, mi sigurno nećemo odustati do kraja – linije cilja u Abu Dabiju", zaključio je Vauls.

151 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page