top of page

Vauls: Nećemo biti "B tim" Mercedesa

Džejms Vauls, novi šef Viliamsa, odbacio je tvrdnje da će njegovim imenovanjem za šefa Viliams postati "B tim" Mercedesa.

Vauls je nedavno imenovan za novog šefa Viliamsa, i pošto je u slavni britanski tim došao sa mesta šefa strategije u Mercedesu, odmah se postavilo pitanje odnosa dva tima. Vauls je nedovosmisleno odbacio tvrdnje da će Viliams njegovim imenovanjem za šefa postati "B tim" Mercedesa.


"Viliams je nezavisan tim, i tako će ostati i u budućnosti. To ne znači da neće biti neke vrste saradnje sa Mercedesom, dva tima su već sarađivala i to nije tajna, ali mene od sada zanima samo i isključivo Viliams – dobrobit tima i što bolji rezultati su prioritet. Morate biti lojalni timu, jer moj uspeh će se meriti rezultatima tima. Viliams neće biti nikakav "mini Mercedes" ili "B tim" Mercedesa", rekao ja Vauls.


Podsećamo, Vauls je pre nego što je na mestu šefa Viliamsa nasledio Josta Kapita bio šef strategije Mercedesa. U F1 je 21 godinu, a od 2010. godine je u Mercedesu. Radio je i za Bron GP tim kao i za BAR Hondu.

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page