top of page

Volf: Bićemo konkurentni

Toto Volf kaže da će Mercedes u novoj sezoni biti konurentan, ali da to verovatno neće biti odmah od prve trke.

Photo: Formula 1

Mercedes je nedavno predstavio bolid za sezonu 2023. pod imenom W14. U timu se nadaju da će novi bolid biti mnogo konkurentniji nego što je to bio slučaj sa bolidom W13, koji se nije mogao ravnopravno boriti sa Red Bulom i Ferarijem. Šef tima Toto Volf je prilikom predstavljanja bolida rekao da očekuje da će Mercedes ove godine biti mnogo konkurentniji, ali uz ogradu da to verovatno neće biti od starta sezone.


"Naporno smo radili prošle godine, pokušavajući da izvučemo što više iz W13. Kad smo shvatili da bolid nije onakav kakav smo hteli, mobilisali smo sve rezerve koje su nam bile na raspolaganju. Sada smo u pripremama za početak nove sezone i vidim mnogo truda, energije i motivacije u timu da napravimo bolid koji će s vremenom biti dovoljno konkurentan da se bori za vrh", rekao je Volf.


Šef Mercedesa je pojasnio na šta tačno misli kada kaže "s vremenom". "Naravno da želimo i da se nadamo da ćemo biti konkurenti u borbi za vrh, i voleli bi da to bude od starta sezone. Sa druge strane, morate biti realni, i zbog toga sam rekao da će to biti s vremenom, jer ne znamo tačno kada će to biti. Siguran sam da smo napredovali u poređenju sa prošlom godinom, ali ne znamo koliko su drugi napredovali i gde se tačno nalazimo. Zbog toga sam upotrebio tu ogradu", zaključio je Volf.


Dragi čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!

80 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page