top of page

Volf: Bilo je napeto

Toto Volf pohvalio je rezultat Mercedesa u Brazilu, rekavši da dvostruka pobeda mnogo znači timu, ali da nije bilo lako doći do nje.

Photo: Formula 1

Mercedes je dugo čekao na pobedu u ovoj sezoni, ali je dočekao – dvostruka pobeda u Brazilu pokazala je da "srebrne strele" napreduju u dobrom pravcu. Posle dosta mesta na drugom i trećem stepeniku pobedničkog podijuma za Rasela i Hamiltona, konačno su stigli i do najviše stepenice. Šef Mercedesa Volf kaže da je trka bila teška, i da je za trenutak pomislio da ipak neće pobediti:


"Nikada nismo prestali da verujemo da smo na dobrom putu i da možemo pobediti. Veoma sam ponosan na ceo tim i organizaciju, na sve što smo postigli. Iako je možda izgledalo da je pobeda došla lako i jednostavno, nije bilo tako, momci su se pošteno namučili da bi došli do ovog sjajnog rezultata. Imali smo i mali problem sa curenjem vode na Raselovom bolidu, i nije bilo sigurno da li će izdržati do kraja. Bilo bi grozno da je Džordž izgubio pobedu zbog toga, jer odvezao je fantastičnu trku. Srećom, sve je prošlo kako se samo poželeti može", rekao je Volf.


Pred poslednju trku sezone u Abu Dabiju, Mercedes za Ferarijem zaostaje 19 poena u konstruktorskom šampionatu. U opticaju su još 44 poena, koliko maksimalno može da se osvoji na jednoj trci, i biće do kraja neizvesno ko će zauzeti drugo mesto.

47 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page