top of page

Volf: Binoto je dugo izdržao

Toto Volf kaže da je Binoto u Ferariju izdržao duže nego što je on očekivao, ako se ima u vidu ogroman pritisak koji vlada u timu.

Photo: Formula 1

Matia Binoto podneo je ostavku na mesto šefa Ferarija, i čeka se odluka ko će biti njegova zamena. U odnosu između Binota i Volfa tokom godina bilo je razmirica i nesuglasica, ali šef Mercedesa ima razumevanja za dojučerašnjeg konkurenta. Volf kaže da je Binoto, kada se imaju u vidu okolnosti i pritisak kome je bio izložen, na mestu šefa Ferarija izdržao duže nego što je on očekivao.


"Imali smo Matia i ja neke "trenutke" u godinama iza nas, to nije tajna. Naš se odnos ipak tokom ove godine konsolidovao, i postao mnogo bolji. On je konstantno bio pod neverovatnim pritiskom. Na kraju se desilo neizbežno, ali iskren sam kad kažem da je "izdržao" duže nego što sam ja očekivao. Nadam se da u ugovoru ima dobru izlaznu klauzulu", rekao je Volf.


Dodao je da Binotu nije bilo ni malo lako na mestu šefa Ferarija, pogotovo zato što je Italijan. "Kad predstavljate Ferari, vi predstavljate Italiju. Zbog toga ste pod stalnom "paljbom" javnosti i medija koji vas komentarišu, dižu u nebesa ili brutalno kritikuju. Verujem da je još teže kad ste Italijan, jer kao stranac ne razumete sve što mediji pišu, a italijanski meniji znaju biti izuzetno brutalni", zaključio je Volf.

51 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page