top of page

Volf: Botas je otišao na vreme

Toto Volf kaže da je Valteri Botas otišao iz Mercedesa u pravo vreme.

Photo: Florent Gooden / DPPI / Mediahub Sauber Group

Valteri Botas došao je u Mercedes 2017. godine iz Viliamsa – nakon što se Rozberg povukao iz F1 po osvajanju titule 2016. godine, u Mercedesu je ostalo upražnjeno mesto, pa je nemački tim doveo Finca. Botas je u Mercedesu proveo 5 godina, i otišao je u Alfa Romeo na kraju sezone 2021. Šef Mercedesa Volf kaže da je Botas otišao u pravo vreme.


"Valteri je otišao u pravo vreme – trpeo je ogroman pritisak, i nije hteo da bude samo pomoćni vozač. U Alfa Romeu se oslobodio tog pritiska, to je potpuno drugačije od onoga što je doživljavao u Mercedesu, i čini mi se da je sada srećniji", rekao je Volf.


Volf je dodao da je Rasel bio planiran kao zamena za Botasa, ali iz poštovanja prema Fincu i onome što je uradio za Mercedes, zamena nije objavljena sve dok Valteri nije našao mesto u drugom timu. "Znalo se i pre da želimo Rasela, ali sve dok Botas nije potpisao za Alfa Romeo, nismo ništa radili. Valteri je zaslužio poštovanje onim što je uradio za nas , i tek kada je našao mesto posvetili smo se Raselu", zaključio je šef Mercedesa.

181 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page