top of page

Volf: Drugo mesto je sve dalje

Toto Volf smatra da je posle trke u Singapuru Mercedesu otežan put do drugog mesta u konstruktorskom šampionatu.

Photo; Formula 1

Mercedes je pre Singapura zaostajao 35 poena u šampionatu konstruktora za Ferarijem, dok je posle trke razlika narasla na 66. Nemački tim je osvojio svega dva poena, koja je doneo Hamilton devetim mestom (Rasel je završio na 14. mestu), a oba Ferarija su bila na pobedničkom postolju. Šef tima Toto Volf kaže da je drugo mesto u konstruktorskom prvenstvu zbog toga mnogo teže dohvatljivo.


"Mnogo lekcija smo imali ove sezone, a Singapur je jedna od njih. Iako je Luis startovao sa čela poretka, a Rasel sa začelja, ni jedan nije uspeo da dobar tempo koji smo imali pretvori u značajan rezultat. Borba sa Ferarijem za drugo mesto je sada mnogo teža, skoro su udvostručili prednost koju su imali, a sve je manje trka do kraja sezone", rekao je Volf.


On je dodao da nema šta da zameri vozačima koji su se borili koliko su mogli. "Luis se borio za podijum na početku, na žalost pogrešio je i završio u barijeri, sreća je što je uspeo da nastavi trku. Sa Džordžom smo rizikovali kada je uzeo gume za suvo, ali bio je tada van poena, i nije imao šta da izgubi, pa smo preuzeli rizik. Ipak, bilo je suviše rano za taj potez. Nemam šta da zamerim, dali su sve od sebe na stazi", zaključio je šef Mercedesa.

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page