top of page

Volf: Jedan od naših najgorih dana

Toto Volf kaže da je trka u Bahreinu bila jedna od najgorih u istoriji Mercedesa, i da su timu potrebni "radikalni" koraci.

Photo: Formula 1

Mercedes se nije proslavio na otvaranju sezone u Bahreinu – ispostavilo se da W14 bolid jeste korak napred u poređenju sa prošlogodišnjim, ali konkurencija je očito napredovala više. Mercedes je trku u Bahreinu završio iza Red Bula, Aston Martina i Ferarija, i očigledan je bio nedostatak brzine i tempa kod oba vozača. Po rečima šefa tima Volfa, nedelja u Bahreinu je bila jedan od najgorih dana za Mercedes:


"Ništa nije valjalo, ovo je jedan od naših najgorih dana. Nedostajalo nam je sve, tempo, brzina, svejedno da li je pravac ili krivine. Aston Martin je bio veoma brz, i zasluženo su na podijumu, a Red Bul je na "drugoj planeti". Nije problem dvostruka pobeda Red Bula kao takva, problem je što su toliko mnogo ispred nas, a to vraća sećanja na dane kada smo mi bili po sekund ispred svih", rekao je Volf.


Dodao je da tim mora da preduzme "radikalne korake" kako bi što rešio probleme koje ima. "Moramo da preduzmemo nešto radikalno, i moramo to da uradimo što pre. Ne možemo čekati petu ili šestu trku u sezoni gde će nam unapređenja doneti tri desetinke... nemamo vremena za gubljenje. Ja sam uveren da mi kao tim to možemo da izvedemo, korak po korak, ali koraci moraju da budu mnogo brži", zaključio je šef Mercedesa.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
103 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page