top of page

Volf: Mik zaslužuje šansu

Toto Volf kaže da Mik Šumaher zaslužuje šansu da preko uloge rezervnog vozača Mercedesa pokuša da nađe mesto za sezonu 2024.

Photo: Formula 1

Mik Šumaher je posle osvajanja F2 titule prešao u Formulu 1, i proveo dve godine u Hasu, sa promenljivim rezultatima. Sve što je uradio za dve godine nije uverilo ljude u Hasu da produže ugovor sa njim, pa je umesto njega u tim stigao Niko Hulkenberg. Da naslednik legendarnog Mihaela Šumahera ipak ne ostane bez F1 angažmana, iako ne kao redovan vozač, već kao rezerva, pobrinuo se Mercedes – Šumaher će sledeće sezone biti rezervni vozač nemačkog tima. Toto Volf kaže da Mik zaslužuje šansu da kroz takav angažman pokuša da nađe mesto u nekom od timova za sezonu 2024.


"Mik mi se veoma dopada, i mislim da zaslužuje šansu. Osvojio je F2 titulu a to nije lako. Prva godina u Formuli 1 mu je bila teška, druga je bila nešto lakša i bio je pod pritiskom da donese rezultate, što nikako nije pomagalo, a Formula 1 je brutalna i ne čeka nikoga. Možda će mu godina dana u ulozi rezerve pomoći da se presabere, da vidi gde je i šta treba da ispravi kod sebe. Nadam se da će mu godinu dana sa nama pomoći da nađe mesto u nekom timu za 2024. godinu", rekao je Toto Volf nakon što je potpisan ugovor sa Šumaherom.


Neizbežno je poređenje Mika sa ocem Mihaelom, koji se vratio iz penzije i proveo tri godine u Mercedesu – Volf kaže da takvo poređenje nema smisla: "Svi smo različiti, i nema smisla da poredim ni karaktere ni umeće Mika i Mihaela, to ne bi bilo ljudski a ni fer prema obojici. Sigurno je samo da je Mik inteligentan mladić koji zna da vozi", zaključio je šef Mercedesa.

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page