top of page

Volf: Moguće je stići Ferari

Posle Monce šef Mercedesa smatra da njegov tim može do kraja sezone da preuzme drugo mesto od Ferarija u konstruktorskom šampionatu.

Photo: Formula 1

Mercedes je ima dobru trku u Italiji – Džordž Rasel je ponovo bio na podijumu, sedmi put ove sezone, a Hamilton je posle starta sa začelja završio na petom mestu. Toto Volf smatra da dobar rezultat na stazi koja ne odgovoara Mercedesu daje podstrek timu da je moguće stići i prestići Ferari u šampionatu konstruktora.


"Na stazi koja nam ne odgovara biti treći i peti je odličan rezultat, posebno dobar je Luisov rezultat jer je krenuo sa začelja. Imao je malo problema zbog guma, ali kada su proradile bio je brz. Zadovoljni smo rezultatom, očigledan je napredak, i sada nije nemoguće da dostignemo Ferari u šampionatu konstruktora", rekao je Volf.


Šest trka pre kraja sezone Mercedes za Ferarijem zaostaje 35 poena. Volf kaže da će na stazama koje im mnogo više odgovaraju učiniti sve kako bi stigli velikog konkurenta. "Moramo da damo sve od sebe svaki vikend, i na kraju ćemo videti da li je drugo mesto realan cilj. To bi donekle poništilo relativno lošu sezonu, ali i dalje moramo da rešimo najveći problem - mnogo zaostajemo za vodećim, tih 30 i više sekundi zaostatka za Red Bulom moramo da dostignemo", zaključio je šef Mercedesa.

44 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page