top of page

Volf: Ne žele trećeg u borbi

Toto Volf sumnja da prigovori Red Bula i Ferarija na tehničke propise o eliminisanju poskakivanja ciljaju da zadrže Mercedes van "igre".

Photo: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

Od početka sezone Mercedes se muči sa poskakivanjem bolida, mnogo više nego Red Bul i Ferari. FIA pokušava da reši problem novom tehničkom direktivom, na koju Red Bul i Ferari imaju prigovore. Toto Volf sumnja da su se Red Bul i Ferari "udružili" protiv Mercedesa.


"Njima odgovara da budu jedini koji se bore za pobede i titulu, nije im potreban treći da se umeša u tu borbu. Stoga je razumljivo da oni ne žele da se išta menja. Međutim, kada je reč o poskakivanju, u pitanju je bezbednost i zdravlje vozača, ne samo naših već svih, jer nije Mercedes jedini sa tim problemom", rekao je Volf.


On je dodao da je FIA, imajući u vidu ozbiljnost problema, morala da reaguje. "Oni su morali da urade nešto da eliminišu problem, ne obzirući se na lobiranja pojedinih timova. Nije ovde u pitanju to da li se direktivom pogoduje nekom od timova, radi se o medicinskom problemu i morali su da reaguju", zaključio je šef Mercedesa.

89 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page