top of page

Volf: Prekoračenje budžeta mnogo donosi

Toto Volf smatra da nema ništa "malo" u manjem prekoračenju budžeta Red Bula, kako je to FIA okarakterisala.

Photo: Formula 1

FIA je nedavno potvrdila da je Red Bul prekoračio budžet za prošlu sezonu, odnosno da je limit potrošnje prekoračio do 5% iznad ograničenja, i to je okarakterisano kao manji prekršaj finansijskih pravila. Šef Mercedesa Toto Volf kaže da u tom manjem prekršaju nema ništa "malo" i da čak i mnogo manje prekoračenje budžeta može značiti veliku razliku u performansama bolida.


"Ako je budžet 145 miliona dolara, onda je 5% od toga 7,25 miliona. Mi ne znamo koliko je Red Bul stvarno potrošio, to zna FIA. Ako potrošite pet miliona više to se i dalje zove "manji prekršaj" - ja mislim da to ima veliki uticaj na šampionat. Naravno da pratimo šta ko radi i kada i kakve nadogradnje donosi. Ono što smo primetili je sledeće – imate dva top tima koji su gotovo izjednačeni, a imate i jedan tim koji troši više. Mi smo potrošili 3,5 miliona za delove kojima nadograđujemo bolid. Potrošiti dodatnih 500 hiljada dolara na to bi napravilo značajnu razliku", rekao je Volf.


On je svoje reči potkrepio primerom: "Naš bolid je težak. Mi bi veoma rado smanjili težinu tako što ćemo doneti novu, lakšu šasiju, ali bi to koštalo dva miliona. Mi taj novac u okviru budžeta nemamo, pa ćemo to ostaviti za sledeću godinu. Jasno vam je valjda koliko prekoračenje budžeta donosi u performansama", zaključio je šef Mercedesa.

87 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page