top of page

Volf: Prošla godina je ipak bolnija

Toto Volf kaže da je sezona 2022. razočaravajuća za Mercedes, ali je gubitak titule na poslednjoj trci prošle godine ipak više boleo.

Photo: Formula 1

Mercedes ove godine nije osvojio ni jednu titulu, i to je prvi put od 2013. godine da se tako nešto desilo nemačkom timu. Bez obzira na Raselovu pobedu u Brazilu, teško da će sezona iza nas ostati u lepom sećanju Mercedesu. Šef tima Toto Volf kaže da je godina razočaravajuća, ali da je lakše podnošljiva od prošlogodišnjeg gubitka titule za Hamiltona u poslednjoj trci.


"Nismo se proslavili ove godine, daleko od toga, ali bilo je i dobrih trenutaka. Kada uporedim ovu i prošlu godinu, ova je lakše "svarljiva" jer smo od početka znali da bolid nije dovoljno dobar. Prošla godina je bez sumnje mnogo teža za podneti, jer smo bili jaki od starta, a svi znamo kako je na kraju završilo", rekao je Volf.


Dodao je da je ove godine lakše prihvatio stvari jer je nedostatak performansi bio u potpunosti njegova odgovornost. "Znali smo od početka da imamo veliki problem i da bolid nije dovoljno dobar. Polako smo shvatali koliko su duboki naši problemi, i kada je bilo jasno ne možemo mnogo uraditi, pokušali smo da učinimo da makar "radi" na nekim stazama. Drugi su ove godine bolje uradili posao, tako da bolje od ovoga što smo postigli nije moglo", zaključio je šef Mercedesa.

42 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page