top of page

Volf: Red Bul bi mogao biti u problemu

Toto Volf smatra da smanjenje vremena za korišćenje vazdušnog tunela može Red Bulu da stvori probleme.

Photo: Chris Graythen / Getty Images / Red Bull Content Pool

Zbog probijanja budžeta Red Bul je nedavno kažnjen sa sedam miliona dolara i 10% smanjenja vremna za testiranje u vazdušnom tunelu. Horner je posle toga izjavio da je kazna drakonska, misleći pre svega na smanjenje vremena za testiranje, rekavši da to može da utiče na performanse bolida za sledeću godinu. Sa njegovom ocenom se sada slaže i šef Mercedesa Volf, koji kaže da bi Red Bul kao posledicu toga mogao da ima probleme sledeće godine:


"Kazna koju su dobili mogla bi da im napravi velike probleme. Smanjenje vremena u vazdušnom tunelu može imati veliki uticaj na performanse. Problem nije samo u smanjenju vremena za njih, već i u tome što će drugi posle kazne za Red Bul imati više vremena nego što bi inače imali, što znači da mogu više da napreduju. Red Bul je sjajan tim, verujem da će ih to samo dodatno motivisati, ali će im biti teže nego što bi bilo da nema kazne", rekao je Volf.


Dodao je da je zbog svega skoro izvesno da bi sledeće godine trebalo da imamo zanimljiviju sezonu i blisku borbu između više timova. "Način na koji su postavljeni propisi, odnosno ograničenje vremena u vazdušnom tunelu, znači da postoje timovi koji zbog više vremena mogu da naprave veliki skok u poređenju sa vodećim. To je prednost koju bi trebalo da iskoristite, ali samo po sebi ne znači da će to i da se desi, videćemo šta će biti", zaključio je šef Mercedesa.

182 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page