top of page

Volf: Vidi se da smo napredovali

Toto Volf smatra da je Mercedes napravio izvestan pomak u Australiji, ali je i dalje zabrinut zbog prednosti Red Bula, naročito na pravcu.

Photo: Formula 1

Toto Volf je uveren da je Mercedes napravio korak u pravom smeru posle drugog mesta Luisa Hamiltona u Melburnu, ali je i dalje zabrinut zbog velike razlike u brzini, naročito na pravcu, između W14 i Red Bulovog RB19. Dobar start trke u Australiji za oba Mercedesa doveo je do toga da je nemački tim imao 1-2 u trci, makar na neko vreme. Kasnije je Ferstapen bez problema vratio prvo mesto, a Hamilton je uspeo da odoli napadima Alonsa. Za šefa Mercedesa Volfa to su ohrabrujući znaci.


"Napravili smo lep napredak u Australiji, i to kako po pitanju kvalifikacija tako i po pitanju trkačkog tempa. Još uvek to nije ono što želimo, moramo i možemo i bolje od toga, ali smo u Melburnu na najbolji način iskoristili ono što trenutno imamo. Čeka nas teška borba sa Ferarijem i Aston Martinom, a Red Bul je još veoma daleko od nas. Neverovatno je kako su brzi na pravcu, kad koriste DRS prosto su drugi univerzum", rekao je Volf.


Dodao je da je na Mercedesu da reši probleme koje ima i pokuša da stigne Red Bul. "Formula 1 je takav sport – na nama je da nađemo rešenja kako da unapredimo performanse, pogotovo brzinu na pravcu. Red Bul je trenutno neuhvatljiv, ali to ne znači da će tako ostati", zaključio je šef Mercedesa.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
55 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page