top of page

Zauber postaje Audijev fabrički tim

Audi je zvanično potvrdio da 2026. godine ulazi u Formulu 1, tako što će Zauber postati fabrički Audijev F1 tim.

Photo: Formula 1

Krajem avgusta ove godine nemački proizvođač automobila Audi je najavio da će 2026. godine ući u Formulu 1, a danas je to i zvanično potvrđeno – kupovinom dela tima Zauber (trenutno pod imenom Alfa Romeo) za četiri godine ćemo na gridu imati fabrički tim Audija. Iz Audija kažu da razvoj pogonske jedinice napreduje po planu, u nemačkom gradu Nojburg.

"Oduševljeni smo što ćemo sarađivati sa Zauberom, iskusnim i kompetentnim partnerom, u našem ambicioznom F1 projektu. Dobro ih poznajemo iz prethodnih iskustava sa njima, i znamo da imaju sjajnu infrastrukturu i iskusan tim. Verujem da ćemo zajedno stvoriti jak i stabilan F1 tim", rekao je Oliver Hofman, član borda direktora Audija zadužen za F1 program, po objavljivanju zvanične informacije.


Fred Vaser, šef Zaubera, kaže da je partnerstvo sa Audijem važan korak za budućnost tima: "Biti fabrički tim Audija nije samo velika čast već je i velika odgovornost. To je najbolja opcija za budućnost, i potpuno smo sigurni i uvereni da ćemo pomoći Audiju da ostvari ciljeve koje je zacrtao za svoj F1 program".


Da podsetimo, Zauberov vazdušni tunel u švajcarskom Hinvilu udaljen je od Audija četiri sata vožnje, a Audi je već koristio tunel za razvoj automobila za Leman i DTM.

90 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page